Så skapar du en vacker tavelvägg

En tavelvägg är något varje hem kan förskönas med. Och medan du bör planera den ordentligt, behöver den inte vara svår att fixa. En snyggt resultat är ganska enkelt att åstadkomma med de följande tipsen.

Välj rätt motiv

Om du spenderat någon tid med att leta runt bland alla vackra motiv som finns på marknaden idag, vet du nog att utbudet är enormt och uppdelat i många olika kategorier. Att hitta rätt motiv är inte alltid så enkelt, men det hjälper om du först väljer ett tema. Vilket kan vara allt från blommor och natur till abstrakt eller svartvit konst.

Testa på golvet först

Innan du dock går direkt till att slå in spikar i väggen är det bäst att testa lägga upp tavlorna på golvet för att se hur resultatet blir. Om du har svårt att få en bra överblick kan du ställa dig på en stol och försöka ta ett foto över hela upplägget.

Håll ett jämnt avstånd

För att undvika ett stökigt intryck är det rekommenderat att försöka hålla samma avstånd mellan varje tavla. Om du blandar tavlor i olika storlekar kanske det inte är möjligt att göra exakt på alla ställen, men så länge majoriteten följer denna regel kommer effekten fortfarande fungera.