Bastutextilier gör att du får ut mer av ditt bastubad

Att bada bastu kan ge en riktigt härlig stund. Har du byggt en egen bastu där hemma finns det dessutom produkter som kan göra din bastu ännu bättre. Du kan till exempel handla olika textilprodukter som garanterat kommer förhöja myskänslan vid bastubadet. Hos Bastukällan kan du shoppa mängder med textilprodukter för bastun.

Olika bastutextilier

Nu kanske du undrar vad bastutextilier är för något. Bastutextilier är olika produkter i textil som är speciellt framtagna för din bastu. Ett exempel är en sittduk. Den skyddar laven i din bastu, samtidigt som den är väldigt skön att sitta på. En sittduk kan du tvätta i tvättmaskinen och den kommer att göra att din bastu blir både mer hygienisk och mycket mysigare.

Det finns även så kallade bastukuddar. Det är helt enkelt en kudde som är speciellt lämpad för att ha i bastun. Med en bastukudde kan du ligga ner bekvämt eller så kan du vila bakhuvudet mot den när du sitter upp. Också bastukuddar kan du tvätta i maskinen när det behövs.

Något annat som kan vara skönt att ha i bastun är en bastumössa. Den kan du dränka i kallt vatten innan du trär den på huvudet och på så sätt få härlig svalka.