Inreda barnens lekrum

Om ni har lyxen att ha ett rum som barnen kan ha som lekrum så gäller det att inreda detta på bästa sätt så de trivs att vara där och leka. Tumma inte på kvalitén utan gör det trivsamt och snyggt som vilket annat rum som helst i bostaden.

Gardiner och posters

Som tygtokig så kommer du säkert att kunna sy helt fantastiska gardiner till detta rum. För att få inspiration till vilka typ av gardiner det ska bli så beställ först det som ska hängas på väggarna. Utifrån de färger och de motiv som ni valt på de posters som ska hängas upp så kan du hitta passande tyg till lekrummets gardiner. Det kommer att bli helt magiskt då allt är på plats och barnen kan få gå in och leka för första gången. Så klart så ska ett lekrum vara så praktiskt som möjligt men viss går det att göra ett sådant rum snyggt också.

Mattor och förvaring

Se också till att lägga en mjuk och härlig matta som är tålig på golvet. Förvaring av olika slag är också att föredra så de kan stoppa undan och plocka fram sina leksaker på ett enkelt sätt. Även om det inte alltid kanske städas upp efter sig så kan det vara bra att ha smarta förvaringslösningar som gör det smidigt att ställa undan sakerna. Det kan vara så att man håller på att bygga lego och inte vill plocka undan det man håller på att bygga. Se till att det finns hyllor att kunna ställa upp på så golven kan dammsugas och städas utan att man förstör något.