Därför borde du satsa på ett textilgolv

Golvet gör väldigt mycket för rummet. Men det gör ju även mattorna. Och i vissa rum i hemmet kan du med fördel kombinera dessa två och satsa på ett heltäckande textilgolv. Här tittar vi närmare på fördelarna av detta.

Många färger och stilar

Nästan oavsett vilken sorts inredningsstil du har hemma kan du hitta ett textilgolv som passar in perfekt. De kommer i mängder med färger så du kan säkert hitta något som matchar inredningen i ditt rum.

De dämpar ljudet

En av de bästa anledningarna till att välja ett textilgolv är den enkla anledningen att den dämpar ljudet i rummet. Vilket kan vara fördelaktigt av flera anledningar. Detta är något som ofta upplevs i rum med mer sparsam inredning då de i regel har ett större problem med eko.

Mjukt och varmt

Till skillnad från många andra golvtyper känns ett textilgolv alltid mjukt att gå på, och de håller dessutom värmen bättre än exempelvis trä- och stengolv utan att behöva något som golvvärme under.

Binder dammpartiklar

Ett textilgolv har också den fantastiska förmågan att binda upp dammpartiklar. Det betyder att mindre damm i rummet är luftburet och den bidrar därför till en bättre inomhusmiljö. Så länge du bara är noga med att dammsuga den ordentlig kommer luften i rummet hålla bättre kvalitet än det annars hade gjort.