Inredningstips för matsalen

Matsalen är en del av hemmet många gärna lägger lite extra fokus på just designen. Här är det väldigt vanligt att man eftersträvar lite mer lyxkänsla, vare sig prislapparna också vittnar om det eller inte. Vi har här samlat några användbara tips för dig som funderar på hur du kan förbättra matsalsdesignen.

Satsa på ett ordentligt bord

Matsalsbordet är det mest centrala i rummet och värt att lägga ned lite extra pengar på. Och desamma gäller ju även stolarna. Det är ju trots allt vanligt att köpa ett set med både bordet och stolarna för att man ska få så bra matchning som möjligt.

Kombinera med en lyxig matta

Bordet och stolarna får dessutom gärna stå på en riktigt fin matta. Valet av matta beror ju väldigt mycket på vilka färger och mönster som redan finns i rummet. Men se bara till att den faktiskt är stor nog. Bäst är egentligen om stolarna kan stå kvar med alla fyra ben på mattan även när de dras ut.

Glöm inte detaljerna

Men även med ett vackert matsalsbord med tillhörande stolar, ovanpå en riktigt snygg matta, finns det fortfarande gott om utrymme att sätta pricken över i:et i designen. Om ni exempelvis gillar att servera vin till maten finns det många vackra tillbehör som kan stå framme på sidobord eller sättas upp på väggen. Leta noga efter de tillbehör som matchar er stil så bra som möjligt.