Inredning för trädgården

Snart är våren här och du kan börja inreda och påta på i trädgården. Redan nu är det dags att så frön och snart ska lökarna väckas och gräsmattan få gödsel. Men just nu ska vi fokusera på inredningen.

Belysningen

Trädgårdsbelysning förlänger säsongen. När hösten kommer och solen går ned allt tidigare, kan du tända lamporna i trädgården och fortsätta leka med barnen eller underhålla gäster. För större tomter passar stolplyktor väldigt bra. De är ett pampigt välkomnande vid uppfarten och lyser upp alla hörn och jagar bort skuggorna. Det blir mysigare att vara utomhus på kvällen och samtidigt är det avskräckande för rovdjur och tjuvar. Stolplyktan är en fast installation som kräver en behörig elektriker. Lyktor finns i korta och långa modeller och kombineras gärna med omgivningen. Vid stora buskar eller ett högt hus behöver du en hög stolplykta, vid rabatter och små grusgångar kan du sätta mindre lyktor eller till och med solcellslyktor som bara är några decimeter hög.

Möblemang

Avgränsa inte din inredning och möblering till trädäcket eller altanen. Du har en hel tomt att leka med! Skapa små rum i din trädgård och använd möbler och detaljer för att avskärma. En skärmvägg som är i plast eller lackat trä klarar av att stå ute under sommaren förutsatt att det inte regnar allt för mycket. Ställ ut en liggstol och använd en kista att förvara dynor i. När det är dags att leka på tomten kan du lägga ut filtar och kuddar där barn och vuxna kan samlas för att fika på gräset. Med solcellsljusslingor kan du skapa en liten oas vid några buskar eller träd och få mysbelysning på kvällarna. Ta inspiration från nätet och hitta inredning i hemmet som tål att stå utomhus. Du behöver inte köpa allt nytt för att få det trivsamt utomhus.