Förbättra upplevelsen hemma

Känslan av ett rum är minst lika viktig som själva inredningen. Och medan dessa ofta kan följa varandra, är de inte allt en fråga om orsak och verkan. Ibland måste du även titta på andra aspekter av rummet för att hjälpa till att skapa den rätta känslan.

Fixa belysningen

En sak som snabbt kan förstöra känslan i ett rum är belysningen. Något som är speciellt sant denna tid på året då vi använder ljus av många slag för att sätta just julstämningen. Men även under resten av året kommer belysningen ha riktigt stor inverkan på hur du upplever rummet. Bra belysning betyder först och främst välplacerade lampor, men du kan också behöva sätta in fler för att få den flexibiliteten belysningen i ett rum borde ha.

Fyll rummet med dofter

En annan sak du kanske inte tänkt på är hur dofter kan förbättra känslan av ett rum. Härliga dofter kan göra ett rum mycket trevligare att spendera tid i. Och du kan åstadkomma detta på mer än ett sätt. Det första du kan göra är helt enkelt att hitta några väldoftande krukväxter och ställa in. Men det finns ju så klart även saker som doftljus eller doftpinnar du kan använda dig av. Var bara försiktig med att blanda för många dofter. Detta kan lätt ge mindre önskvärda resultat om du inte är försiktig.