Rätt inredning i vardagsrummet

I vardagsrummet händer vardagen, det hörs på namnet. Här är det mys med familjen, fikastunder med vänner, filmkvällar med partner, lekhörna, studiehörna, avslappningsrum och tillfällig arbetsplats. Det är många och vitt skilda aktiviteter som ska fungera i ett enda rum. Med rätt inredning kan du lyckas!

Mindre soffa

Ett mindre vardagsrum där flera ska kunna vistas samtidigt betyder att du inte har plats för mängden möbler du skulle vilja. Det gäller alltså att vara smart. Ställ in en mindre soffa och en fåtölj eller mindre sittpuffar istället för en tremeterssoffa. Fåtöljen och puffarna kan flyttas och vändas på när man vill göra annat än att titta på teven samtidigt som hela familjen får plats under fredagsmyset. Använd dig av ett nedfällbart skrivbord som du hänger på väggen. När det är dags för arbete eller läxläsning kan ni styra fram en stol och fälla ned skrivbordet. När det inte används får ni genast mer luft i rummet.

Tyger

Så klart behöver du rätt tyger i rummet för att det ska kännas hemtrevligt och som ditt hem. Filtar och plädar i olika färger och tyger kan hänga på soffryggen eller förvaras i en sittpuff med lock. Köp in fler kuddar än bara de som kommer med möblerna, det ger möblemanget ett mer inrett utseende. Skaffa tjocka gardiner som ni kan dra för när ni ska se på film. När ni istället är ute efter mer ljus kan de hängas upp på sidan av fönstret eller hissas upp mot taket.

Ljus

En dimbar taklampa gör att du kan välja när du vill mysa eller arbeta. En golvlampa vid fåtöljen omvandlar de få kvadraterna till en läshörna. Hitta olika armaturer och ljuskällor. Hos A-ljus kan du se det senaste inom belysningsinredning samtidigt som det går att köpa flera klassiker såsom porslinssocklar och ljuskronor. Blanda stilarna på lamporna och ha många ljuskällor, alla behöver ju inte vara tända samtidigt men att kunna välja källa efter aktivitet och årstid gör vardagsrummet mer ombytligt.