Mjuka upp inredningen med tyger

Att inreda ett rum är alltid en spännande utmaning. Ett vanligt problem många säkert redan har stött på är att ett rum kan komma att kännas lite stelt eller inte tillräckligt hemtrevligt. Då är tyger ofta en perfekt lösning på problemet och här kommer några snabba tips om hur man kan mjuka upp inredningen med tyger av olika slag.

Kuddar i soffan

Soffor kommer i många olika material och utformningar. Men är det något alla soffor kan förbättras med är det otvivelaktigt kuddar. Och medan det självfallet är fritt fram att bara välja kuddar man tycker är snygga är det ofta värt att tänka på hur de kommer att passa ihop med soffans stil och färg. Kuddar i en mer neutral färg, som exempelvis de från Wilma & Louise, kan passa ihop med i stort sett vilken soffa som helst. Men några riktigt färggranna kan vara svårare att passa in beroende på vilken färg soffan har.

Böljande gardiner

Gardinerna är ett inslag av tyg som vi sätter in i praktiskt taget alla rum idag. Eller åtminstone alla med vanliga fönster. Men olika gardiner gör också olika saker för rummet och känslan av det. Genom att satsa på ett par ordentliga böljande gardiner kan man absolut mjuka upp rumskänslan. Satsa gärna på ett par i ett något lyxigare tyg, men tänk också på hur det passar in i rummet stilmässigt sett.

Stora mattor

Mattans betydelse för ett rum är inget man bör underskatta. Bara genom att byta mattan kan man förändra intrycket man får när man kliver in i rummet. Ju längre lugg desto mjukare kan det göra rummet. För att inte tala om känslan av att gå på den. Men det finns även mattor med kort lugg som helt enkelt ser mjuk ut och det är egentligen allt som krävs för intrycket.